Мужність і відвага крізь покоління

2017-10-13

Виховання громадянина – одне з найважливіших завдань сьогоднішньої школи. Це процес, який сприяє формуванню комплексу таких особистісних якостей і рис характеру, як патріотична свідомість, відповідальність і мужність, готовність працювати на благо Батьківщини, захищати та зміцнювати її міжнародний авторитет, повагу до культури, звичаїв і традицій нашої країни.

З 2015 року в офіційному календарі України з'явилося нове державне свято – День захисника України. Воно встановлено 14 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину і у різні часи захищали її, не шкодуючи життя.

Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя пройшло досить широко. Навчальний тиждень почався із інформативної години «Мужність і відвага крізь покоління». В кожному класі була проведена виховна година, присвячена історії України та історії українського війська. Шкільна бібліотека запросила всіх користувачів ознайомитись з книгами на книжковій виставці «Україна на крутих зламах історії». Кращим учням школи було надане право привітати листівками і квітами наших земляків, учасників АТО. Діти та вчителі школи на святковій лінійці привітати зі святом юнаків, адже вони - майбутні захисники Вітчизни. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину хлібом, напоїти водою, але захистити сама себе не може. Тому хлопці мають зростати мужніми, сильними, надійними і завжди бути опорою своєї сім’ї та народу. Ми впевнені, саме такими зростатимуть хлопчаки нашої школи.

Підсумком тижня стала відкрита виховна година “З відданістю Україні в серці”. Діти поринули у атмосферу урочистості, патріотичності, святковості. На святі звучали найкращі українські пісні, школярі танцювали, розповідали патріотичні вірші, згадали у віршах та молитвах тих солдат, які й досі в АТО та вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Актуальність проведення таких заходів очевидна, адже День захисника України уособлюється у таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.

Ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Ми дякуємо солдатам України, які зараз перебувають у зоні АТО. Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають!

/Files/images/den_kozatstva/DSC_0235.jpg/Files/images/den_kozatstva/DSC_0249.jpg/Files/images/den_kozatstva/DSC_0254.jpg/Files/images/den_kozatstva/DSC_0275.jpg/Files/images/den_kozatstva/DSC_0282.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi