Тиждень правових знань

2017-12-10

10 грудня – Міжнародний День захисту прав людини.

У цей день у 1948 році Генеральна асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини.

Правове виховання - виховна діяльність школи, сім’ї, правоохоронних органів, спрямована на формування правової свідомості, навичок і звичок правомірної поведінки школярів. Правові знання, засвоєні на уроках, поглиблюються і розширюються у позакласній виховній роботі.

У правовиховній роботі Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені

М. В. Гоголя важливу роль відіграє залучення учнів до посильної діяльності, яка передбачає певний обсяг правових знань, умінь та навичок. Це передусім участь у дитячому самоврядуванні, зокрема в роботі комісії з дисципліни і порядку, в загонах юних інспекторів дорожнього руху, у різних формах природоохоронної роботи.

З 06.12. по 10.12.2017 року у Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені

М. В. Гоголя проходив тиждень правових знань.

У рамках тижня було проведено ряд заходів, які відображали різні напрямки правовиховної роботи у нашій школі.

Розпочався тиждень 06 грудня загальношкільною лінійкою, на якій було оголошено план роботи тижня правових знань.

Було проведено конкурс малюнків серед учнів 2 – 7 класів на тему "Я ЛЮДИНА!

Я маю право..."

У бібліотеці школи завідуючою Немченко Г. Ф. була створена виставка юридичної літератури та рефератів, які підготували старшокласники школи, на правову тематику.

Класними керівниками 1 – 11 класів були проведені виховні години: «Закон обов’язковий для всіх»; "Права дитини-права людини"; "Я-громадянин правової держави", "Права і обов`язки громадян України", тематичні уроки: «Виникнення держави і права», «Право і закон», "Знати та відповідати", «Мої права та обов`язки», «Конституція України- основний закон держави».

Особливу увагу у роботі з дітьми приділяють соціальний педагогом школи

Омеляненко С. Я. та практичний психолог Висоцька Н.І.

У рамках тижня правових знань вони провели тестування для учнів 5 – 8 класів «Чи знаю я свої права». Також на батьківських зборах вони провели консультації для батьків та дітей з приводу проблемних ситуацій в сім’ї та їх вирішення.

04.12.2017 року відбулася зустріч із головним спеціалістом Шишацького бюро правової допомоги Курилком Владиславом Анатолійовичем, який прочитав лекцію для учнів школи на тему «Права дитини в Україні».

06.12.2017 року начальник Шишацького бюро безкоштовної правової допомоги Легейда Вікторія Григорівна провела гру-мандрівку «Права у моєму житті» для учнів 1-4 класів.

/Files/images/tijden_prava/DSC_0272.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0275.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0281.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0370.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0376.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0378.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0382.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0403.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0406.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0409.jpg/Files/images/tijden_prava/DSC_0414.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 187

Коментарi