Собор свободи нам серце зігріває

2018-01-26

22 січня 1919 року залишило глибокий слід в історичній пам'яті українського народу. Того дня здійснилася віковічна мрія, яку віками втілювали наші пращури - об'єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України. Відтоді День Соборності нам нагадує про те, що сила нашої Батьківщини - в єднанні. І не лише територій, а дій і сердець. І лише за таких умов Україна стане духовно багатою державою, якою ми будемо пишатися. Відчуття єдності, любові одне до одного допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. У єдності - наша сила і наше майбутнє!

З метою консолідації українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборності української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, виховання в молодого покоління почуття національної гідності в Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя з 22 по 26 січня 2018 року було проведено ряд заходів. 22 січня першим уроком у 1 -11 класах був єдиний урок на тему: «Соборна мати – Україна, одна на всіх,як оберіг», метою якого було поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами про Україну, виховання патріотичних почуттів та поваги до державної атрибутики. В шкільній бібліотеці було організовано тематичну книжкову виставку «Моя країна - Україна». На уроках української літератури в 5-8 класах були проведені поетичні хвилинки, присвячені Дню Соборності України. Учителька української мови та літератури Мотрій М.П. провела відкритий виховний захід «Любіть Україну, всім серцем своїм» .

Учні 8 та 2 класів підготували та провели захід «Подія, що пережила час», на якому звучали вірші та пісні про Україну.

Для щколярів був проведений інформаційний урок з нагоди свята, де використовувались мультимедійні засоби, а саме, короткометражні фільми «Невідома Україна», «Лист без конверта».

Історична пам’ять – святиня народу, нації. У кожного народу є сторінки історії, які не можуть і не повинні бути забуті. 27 років ми живемо на вільній землі, працюємо на користь незалежної держави, яка має свій Прапор, свій Герб та Гімн. Про це мріяв, за це боровся наш нескорений народ. Повсякчас пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

/Files/images/den_sobornost/DSC_0102.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0103.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0106.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0389.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0395.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0400.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0401.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0403.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0414.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0414.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0418.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0429.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0435.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0435.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0445.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0446.jpg/Files/images/den_sobornost/DSC_0451.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 198

Коментарi