• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання методичного об’єднання вчителів-філологів

Засідання методичного об’єднання вчителів-філологів

2018-02-06

/Files/images/mo_mova_ta_lteratura/DSC_0424.jpg 6 лютого у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя відбулося засідання методичного об’єднання вчителів-філологів з теми: «Інноваційні технології навчання у розвитку творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури».

Голова методичного об’єднання, М. П. Мотрій, акцентувала увагу на тому, що створення ситуації успіху, сприятливих умов для повноцінної діяльності кожної дитини – основна мета, що покладена в основу інноваційних технологій навчання. Далі зосередила увагу на складових частинах ефективності й успішності уроку, розвитку творчих здібностей школярів та проаналізувала модель творчої особистості учня.

Вчитель української мови та літератури, Н. І. Висоцька, наголосила на тому, що сучасна методика нагромадила багатий арсенал прийомів інтерактивного навчання від найпростіших («Робота в парах», «Мікрофон», «Карусель») до складних («Мозковий штурм», «Аналіз ситуацій», «Мозаїка»), а також імітаційні ігри, дискусії, дебати. Використання інтерактивних технологій на уроках – не самоціль, а засіб створення атмосфери доброзичливості й порозуміння, зняття з дитини почуття страху, спосіб зробити її розумною, навіяти впевненість у своїх силах, налаштувати на успіх, виявити здібності до творчості. Також звернула увагу на те, що важливу роль у навчальному процесі на уроках української мови та літератури відіграє творчо-дослідницька діяльність. Саме лінгвістичне дослідження допомагає формувати навчальні компетентності школярів, забезпечує умови для розвитку творчої особистості дитини.

Вчитель української мови та літератури, М. П. Мотрій, зазначила, що вдала інтеграція сучасних педагогічних технологій інтерактивного, особистісно-орієнтованого навчання на основі постійного розвитку критичного мислення учнів дасть змогу розвинути творчі здібності, а значить, і формувати творчу особистість учня.

Таким чином, робота методичного об’єднання вчителів-філологів школи сприяє впровадженню в навчальний процес інноваційних технологій, які забезпечують потреби сучасного суспільства.

/Files/images/mo_mova_ta_lteratura/DSC_0420.jpg/Files/images/mo_mova_ta_lteratura/DSC_0413.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi