• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Конкурс читців «Тарасовими шляхами»

Конкурс читців «Тарасовими шляхами»

2018-02-23

Ми, українці, всі одна сім'я, єднає нас Тарасове ім'я…

/Files/images/konkurs_tarasovimi_shlyahami/DSC_0248.jpg

Мабуть, немає в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка. Для кожного з нас Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави. Захоплюються високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, почуттям соціальної і національної справедливості, відданістю правді і свободі.

Вчителі української мови та літератури Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя Мотрій М. П., Висоцька Н. І., Скочко Н. О. підготували учнів нашої школи для участі в конкурсі читців «Тарасовими шляхами»: Юхименко Анастасію, «І мертвим, і живим…» (6 клас), Пасічніченко Софію, уривок з поеми «Причинна» (6 клас), Шпіра Богдана, «Сестрі», (7 клас), Яковлєву Анаставію «Не гріє сонце на чужині», (7 клас),Сутько Вікторію, «У нашім раї на землі…» (7 клас), Ярмак Юлію, «Тополя» (8 клас), Безрідну Марину, уривок з поеми «Причинна» (9 клас).

У І (районному) етапі конкурсу серед молодшої вікової групи (10-12 років) переможницею стала Юхименко Анастасія (керівник Мотрій М. П.), яка посіла І місце і була нагороджена дипломом І ступеня. У березні вона буде брати участь у ІІ (обласному)етапі конкурсу читців «Тарасовими шляхами».

Поезія Тараса Шевченка ще раз показала учасникам конкурсу, що вона є нетлінною і важливою частиною єства українського народу. Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчаємо, а й те, чим живемо, з чого черпаємо сили і надії. У глибини майбутнього посилав свої непорушні заповіти синам свого народу, і серед цих заповітів перший і останній:

Свою Україну любіть,

Любіть її… во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

/Files/images/konkurs_tarasovimi_shlyahami/DSC_0243.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi