Зустріч крилатих мандрівників

2018-04-11

/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0079.jpg

З дитинства люди захоплюються птахами. Їх чудовий вигляд, мелодійний спів, перельоти на великі відстані, гнізда з травинок, стебел, гілочок завжди зачаровують людей.

«Свято зустрічі птахів» - саме під такою назвою 11 квітня у Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя відбувся загальношкільний екологічний захід. У ньому взяли участь учні 1 – 8 класів, учителі школи, батьки. Метою заходу є поповнення знань учнів про роль птахів в природі і житті людини, виховання дбайливого ставлення до навколишнього світу та бажання допомагати птахам, формування основ екологічної свідомості і культури, ознайомлення з давніми народними звичаями, зустрічі весни та птахів.

У цей день відвідувачів школи зустріло дзвінке щебетання пташок. Защебетав, затьохкав соловейко, заповнив зал своїм чудовим співом. Виспівували жайворонки , шпаки і синички, горобчики і ластівки, їх голосочки злилися у великий пташиний хор. Так розпочалася наша подорож у «Світ птахів». Ми дізналися багато цікавих фактів з життя пернатих, їх особливості, важкі періоди, хитринки і навіть, кому з них люди встановили пам’ятники. А це – гуси, півень, горобці, чайки та ін. Учні читали вірші, казки, загадки, прислів’я, прикмети, пов’язані з поведінкою птахів. Актова зала була оформлена малюнками журавлів, сойок, дятлів, одудів, синичок, лелек, горобців, іволг, будиночками мухоловок, трясогузок, макетами лелечих гніздівель. Присутні на святі переглянули фільм «Зимуючі птахи». Пролунали пісні «Лелеки», «Дикі гуси» .

Для учнів 1 – 4 класів було проведено конкурс на краще декламування віршів про птахів. І місце посів учень 1 класу Омелюта Роман зі своїм авторським віршем «Птахи». ІІ місце журі віддало учню 1 класу Санаєву Сергію. ІІІ місце поділили учень 2 класу Дяченко Віталій та учениця 3 класу Капліна Маша. Всі учасники конкурсу отримали подарунки та солодкі призи.

Програма заходу була насичена . Свято було організовано зусиллями учнів 6 – 8 класів під керівництвом учителя біології та екології Безпалько Ю.А. Неповторна атмосфера заходу подарувала кожному присутньому незабутні враження та граний настрій.

/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0006.jpg/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0022.jpg/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0027.jpg/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0031.jpg/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0045.jpg/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0081.jpg/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0097.jpg/Files/images/zustrch_ptahv/DSC_0118.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi