• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Мітинг - реквієм "9 травня - день пам'яті та примирення. День Перемоги над нацизмом"

Мітинг - реквієм "9 травня - день пам'яті та примирення. День Перемоги над нацизмом"

2018-05-09

/Files/images/9_travnya/DSC_0107.jpg

Минають роки, все далі відходять грізні і важкі роки війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: “Ніхто не забутий, ніщо не забуто”. Можливість мирно жити дісталась страшною ціною мільйонів життів. Тому прийдешні покоління мають завжди пам'ятати ратний подвиг ветеранів.

У рік 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна продовжує 8 та 9 травня нову традицію відзначення Дня пам’яті та примирення в європейському дусі. 9 травня 2018 року в с.Гоголеве відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в якому активну участь взяли учні Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя. Відзначення 73-річниці Дня Перемоги розпочалось з урочистої ходи до Вічного вогню. Ведучі урочистого мітингу проникними, хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах світової війни. Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…

Учні звернули увагу на те, якою саме ціною дісталась перемога та які наслідки залишила війна. Звучали теплі слова подяки всім, хто здобував свободу для України тоді і хто відстоює її сьогодні.

Присутні вшанували пам’ять всіх воїнів, які загинули, захищаючи Батьківщину, хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника. Ми схиляємо голови перед ветеранами Другої світової, які захистили своїх дітей та онуків від ворога, врятували від голоду та розрухи у важкі післявоєнні часи. На біографіях таких людей зростають нові покоління. Їхній приклад безмежної відданості Україні, взаємодопомоги, готовності віддати останнє – важливий і сьогодні. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

/Files/images/9_travnya/DSC_0057.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0070.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0077.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0073.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0082.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0079.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0085.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0094.jpg/Files/images/9_travnya/DSC_0104.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi