День Європи

2018-05-18

/Files/images/den_vropi/0 055.jpg

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи. Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

До Дня Європи у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя проведено ряд цікавих та змістовних заходів, які популяризують рух країни до європейського співтовариства. У кожному класі проведено виховні години «Україна – це Європа», «Європейський шлях України», «Європейський вибір України», «Європа – наш спільний дім», під час яких діти знайомилися з історією виникнення Європейського Союзу, країнами, які в нього входять та традиціями відзначення Дня Європи в Україні.

Шкільним бібліотекарем організовано виставку літератури «Євроінтеграція України – шлях у майбутнє».

Вчителі-предметники з метою поглиблення знань серед учнів про Європу, формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури у школі провели тематичні уроки з історії про «Співробітництво та перспективи України і Європейського Союзу» для учнів 10 - 11 класів, з художньої культури «Мистецтво без кордонів» для учнів 5 - 6 класів.

Учні 8-10 класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Європа - це я». Конкурс приурочується до Дня Європи в Україні та проходить в межах його офіційного відзначення нашою державою. Мета конкурсу – популяризація знань про Європу серед учнівської молоді, розвиток дослідницьких здібностей учнів, підвищення інтересу до ознайомлення з європейськими цінностями, досягненнями та культурою. Конкурс включає в себе завдання різного рівня, а також питання з історії, географії, природознавства, літератури, музики, культури Європи. Проведення конкурсу відбулося в комп’ютерному класі, завдання були подані завдяки комп’ютерним програмам, які було завантажено в конкурсний день, а саме 18 травня. Учні за 60 хвилин опрацювали їх, які потім заархівувавши, куратор конкурсу Мотрій М. П. відправила для отримання результатів та визначення переможців.

Таким чином, наші школярі зробили ще один крок до пізнання європейських країн, до усвідомлення необхідності європейської інтеграції нашої держави.

/Files/images/den_vropi/0 046.jpg/Files/images/den_vropi/0 042.jpg/Files/images/den_vropi/0 029.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi