Перший урок

2018-09-01

/Files/images/1veresnya2018/DSC_0722.jpg

Перше вересня – урочистий та хвилюючий день у житті кожної людини. Це День знань, який завжди відрізняється яскравістю вражень і переживань, новими надіями і несподіваними зустрічами.

Діти, які вперше переступають поріг школи, чекають зустрічі з першою вчителькою, бажають, щоб їх помітили та почули, хочуть бути активними учасниками свята. Останні роки для першого уроку обирають найбільш важливі теми в житті народу. Адже учень має знати сучасну історію, яка твориться на його очах, а також вивчати минуле. Лише знаючи цей матеріал, дитина стане в майбутньому повноправним членом суспільства і зможе впливати на творення майбутнього .Головна мета Першого уроку – окреслити роль України у світі та приналежність її до європейської сім’ї народів; формування в учнів нового європейського світогляду, національної свідомості, поваги до рідної мови, зацікавленість її розвитком; розуміння цінності та неповторності кожної мови та держави світу.

Тематика Першого уроку в нашій школі була об’єднана спільним гаслом «Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну». Під час проведення виховних годин звучали українські пісні та вірші, учні здійснили віртуальні подорожі Україною та країнами ЄС: «Я люблю свою Україну» (урок-подорож для учнів 1 класу), «З Україною у серці» (усний журнал для учнів 2 класу), «Діти єднають Україну» (тренінг для учнів 3 класу ), «Все, що рідне, хай нам буде найдорожче і святе, Рідна віра, рідна мова, рідний край наш над усе!» (урок-квест для учнів 4 класу), «Моя Україно! Ти мати єдина на всі покоління й віки…» (веб-подорож для учнів 5-7 класів), «Україна – держава європейська» (урок-спілкування для учнів 8-9 класів), «Європейський Союз очима українців» (урок-конференція для учнів 10-11 класів)

Перший урок підкреслив цінність загальнолюдських прав і свобод людини, наголосив на тому, що кожен громадянин повинен з повагою ставитися до мови та культури держави, популяризуючи здобутки та досягнення України у світі, впевнено використовуючи засоби комунікації для налагодження конструктивного діалогу, співпраці, порозуміння.

/Files/images/1veresnya2018/DSC_0726.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi