Ми – нащадки козацької слави

2018-10-16

/Files/images/den_kozaka/DSC_0283.jpg

Україна! Країна смутку і печалі, краси і радості, різних звичаїв і обрядів, гучної української пісні, швидкого танцю та красивої природи... Все частіше ми звертаємось до наших витоків: історії нашої країни, рідної мови, козацької вольниці… Звертаємось до минулого, щоб зрозуміти сучасне.

14 жовтня наша Батьківщина відзначає День захисника України - це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України.

У нашій школі стало традицією відзначати День козацтва ,бо ми також часточка нашої країни і наше завдання - відроджувати й примножувати наші традиції. В цей день учні 9 класу провели ранок на тему «Нащадки козацької слави». Під час заходу звучали розповіді учнів про історію свята Дня захисника України та про традиції славного українського козацтва. Діти говорили про подвиг героїв, учасників АТО, висловили вдячність нашим захисникам за мирне спокійне життя. Під час цього виховного заходу школярі переглянули відеофільми «Історія українського козацтва» та «Не сумуй». На закінчення заходу ведучі звернулися до всіх присутніх із закликом про те ,що в цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави і свято берегти історичну пам'ять нашого народу і популяризувати його традиції.

Святина М.І. - учитель фізичної культури школи , учасник АТО провів спортивні змагання між учнями – старшокласниками та учителями. Змагання проходили весело і цікаво. Перемогла дружба.

Вітаємо всіх з Днем захисника України. Нехай патріотизм, сила волі та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі стануть Вашими вірними друзями на все життя. Миру, добра і процвітання нашій країні.

/Files/images/den_kozaka/DSC_0039.jpg/Files/images/den_kozaka/DSC_0046.jpg/Files/images/den_kozaka/DSC_0089.jpg/Files/images/den_kozaka/DSC_0128.jpg/Files/images/den_kozaka/DSC_0266.jpg/Files/images/den_kozaka/DSC_0273.jpg/Files/images/den_kozaka/DSC_0276.jpg/Files/images/den_kozaka/DSC_0285.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 153

Коментарi