Свято рідного слова

2018-11-09

/Files/images/radodiktant/DSC_0020.jpg

9 листопада у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя відзначили День украї́нської писе́мності та мови. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

У День української писемності та мови на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності. Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом. За словами організаторів, воно «підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови».

Учні 9,10,11 класів нашої школи разом з вчителями долучилися до Всеукраїнського диктанту національної єдності. Щороку наші школярі беруть участь у написанні радіодиктанту, щоб з'ясувати, чи добре знають українську мову та продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. Бо українська мова є невід'ємним багатством кожного з нас. Досконале знання та майстерне володіння мовою - один із головних інструментів досягнення життєвого успіху.

/Files/images/radodiktant/DSC_0014.jpg/Files/images/radodiktant/DSC_0015.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi