• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

2019-01-22

/Files/images/sobornst2019/DSC_0722.jpg

Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності. З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України у Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя організовано та проведено ряд заходів:

-виховні години: «Україна – єдина Соборна держава»;

-загальношкільний захід під гаслом «Україна – разом і назавжди».

Державне свято День Соборності України учні школи відзначили урочисто та патріотично. Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. На захід до учнів завітала сільський бібліотекар Харь О.І. Вона принесла на свято книги про Україну. Діти з цікавістю оглянули їх та з захопленням слухали розповідь Ольги Іванівни.

Кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу: «Живий ланцюг єднання». Учні школи створили нерозривний, символічний ланцюг єдності,щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

Проведені заходи у школі були спрямовані на виховання в учнівської молоді почуття патріотизму, поваги до минулого українського народу, утвердження демократичних цінностей .

/Files/images/sobornst2019/DSC_0729.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 106

Коментарi