• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Леся Українка – дочка українського народу

Леся Українка – дочка українського народу

2019-02-11

/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0159.jpg

Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея, як назвали її люди, несла їм вогонь своїх поезій, цю іскру Божу за життя і несе зараз, устами нашими, її потомків. У цьому році виповнюється 148 річниця від дня народження поетеси. З цієї нагоди у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя було проведено свято «До тебе, Україно, струна моя перша озветься».

Мета: розширити знання про життя Лесі Українки, ознайомити з відомостями про дитинство поетеси, її ранню творчість; викликати почуття гордості за велику силу волі і нескореність у важких ситуаціях, формувати вміння відчувати і передавати «музику» Лесиного слова, його мелодійність, розвивати музичний слух; виховувати любов і повагу до безсмертного імені Лесі Українки.

У шкільній бібліотеці була представлена виставка-експозиція «Я вічно буду жити», де розміщено літературу, фотоматеріали про життя та творчість поетеси. Бібліотекар Галина Федорівна Немченко провела огляд літератури біля книжкової виставки.

Учні 1-5, 6-11класів переглянули документальний відеофрагмент і познайомилися з життєвим шляхом поетеси, читали напам’ять її вірші та підготували виставку малюнків до творчості Лесі Українки, а учні 8 класу інсценізували уривок із поеми «Бояриня».

У конкурсі читців взяли участь:

- учні 1 класу: Мельниченко Софія «Вишеньки-черешеньки», Кармазин Артур «На зеленому горбочку», Пасічніченко Ярослав «Стояла я і слухала весну» та Сивулич Анжела «На зеленому горбочку»;

- учні 2 класу: Санаєв Сергій «Тиша морська», Харченко Владислав «На зеленому горбочку», Топчій Тарас «На зеленому горбочку», Демченко Богдан «Вишеньки-черешеньки» та Шаповал Неля «Праля»;

- учениця 3 класу Ляхович Ангеліна «Давня весна»;

- учні 4 класу: Слізко Маргарита «Літо краснеє», Яковлєв Богдан «Надія», Капліна Маша «Конвалія»;

- учні 5 класу: Демченко Анатолій «Літо краснеє», Христенко Тетяна «Як дитиною бувало»;

- учениця 6 класу Темченко Андріяна «Мамо, іде вже зима»;

- учні 7 класу: Пасічніченко Софія «Ось уночі пробудились думки», Заміховська Анна «Минаю я, було, долини й гори», Юхименко Анастасія «Мріє, не зрадь», Верднєва Влада «Вечірня година», Левченко Анастасія «Сонечко встало, прокинулось ясне»;

- учні 9 класу: Темченко Христина «Contra spem spero» та Шарлай Вікторія «Шлю до тебе милий сей листочок»;

- учні 10 класу: Демченко Владислава «Коли дивлюсь глибоко в любі очі», Безрідна Марина «Хто вам сказав, що я слабка»;

- учениця 11 касу Петрова Юлія «Де поділися ви, голоснії слова».

Після свята були визначені переможці конкурсу читців, які в подальшому взяли участь у V Всеукраїнському (XV Всекримському) конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!» у номінації «Декламація», а кращі малюнки були відправлені для участі в номінації «Малюнок». Учасникам бажаємо перемоги та успіху і чекаємо результатів!

Творчість Лесі Українки багата й різноманітна. ЇЇ поезія свідчить про велику любов до рідної землі, вболівання за долю свого народу. Цілі збірки українських пісень, казок, ігор зібрала поетеса, записала і передала нам у спадщину. Тож шануймо її, поважаймо та любімо берегиню українського народу – Лесю Українку.

Устами героїні «Лісова пісня» Л. Українка стверджує:

Ні я жива! Я буду вічно жити»

Я в серці те, що не вмирає!

/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0003.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0010.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0072.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0085.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0106.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0157.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0159.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0171.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0178.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0185.jpg/Files/images/svyato_do_dnya_narodjennya_les_ukranki/DSC_0174.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 441

Коментарi