Тиждень історії в школі

2019-02-05

/Files/images/tijden_stor/DSC_0810.jpg

Школа – це простір життя дітей. У школі учень не готується до життя, а повноцінно живе, і тому всю діяльність навчання ми намагаємося будувати так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя. Сучасне покоління формується в динамічному світі, в умовах постійного змінюваного інформаційного простору, що вимагає від молоді уміння швидко вирішувати життєві проблеми.

З метою розвитку інтересу учнів до вивчення правознавства та історії, формування уміння використовувати теоретичні знання в різних життєвих ситуаціях, поглиблення знань школярів з історії України та правознавства, формування історичних компетентностей та виховання патріотизму, любові до рідного краю, підготовки учнів до вибору майбутньої професії з 28 січня по 1 лютого школі було проведено Тиждень історії та правознавства.

Проведення предметного тижня є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, правознавства, стимулювання творчої активності учнів. Тиждень історії та правознавства є однією з найдієвіших форм організації навчання, виховання, поглиблення рівня знань учнів, сприяти їх розвитку та поширенню світогляду.

Тиждень історії та правознавства проводився відповідно до шкільного плану.

Розпочався тиждень загальношкільною лінійкою «Мораль і право, право і закон – рушійні сили для життя людини», на якій група учнів 8-11 класів розповіла що за наука історія і навіщо її треба вивчати.

Впродовж тижня вчителі історії (Коробка В.М. та Немченко П.М.)провели чимало цікавих та змістовних заходів. Серед них – інтелектуально – розважальна гра для учнів 7-8 класів «Найрозумніший», «Історичний марафон» для 10- 11 класів, гра- відгадай «Коротка історія України» 5-6 класи,вікторина «Історія становлення української державності». У вівторок 29 січня був проведений інформаційно – тематичний ранок до Дня пам’яті Крут. Учні 7 – 11 класів переглянули документальний фільм «Крути. 100 років битви».

На завершальному етапі тижня учні були нагороджені грамотами, подяками, було визначеного «юного історика» нашої школи.

/Files/images/tijden_stor/DSC_0807.jpg/Files/images/tijden_stor/DSC_0815.jpg/Files/images/tijden_stor/DSC_0829.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 273

Коментарi