Зустріч з прекрасним

2016-04-01

Відвідування театру – завжди свято. З ним пов'язані радість, веселощі, яскраві та незабутні враження, нові почуття.

1 квітня 2016 року колектив Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя відвідав Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.В. Гоголя. VIII відкритий регіональний фестиваль театрального мистецтва «В гостях у Гоголівців», приурочений 80-річчю від дня заснування театру, відкрив Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г Шеевченка виставою «Ніч перед Різдвом».

Вже стало традицією для театралів, що у перший тиждень квітня вони запрошують на гостини до Полтавщини кращі театральні колективи України.

Навряд чи варто переказувати зміст чудової повісті М.В. Гоголя «Ніч перед Різдвом», всі й так добре знають зміст цього твору. При відвідуванні театру головне полягає як і в змісті, так і у спостереженні за грою акторів. Гра ця просто не мала собі рівних. Актори грали щиро і природно. Це навіть складно назвати акторською грою, адже перед нами просто ожили реальні картини, зображені в цій прекрасній повісті. Все це було дуже цікаво, пізнавально і навіть захоплююче. У виставі відтворено колоритні звичаї полтавського краю, його унікальну самобутність.

Кожен з акторів неповторно передав характер та внутрішній світ героїв, що ще більше притягувало увагу глядача. Великої емоційності додавала музика та весь музичний супровід. Актори дуже талановито і натхненно виконували свої ролі, вони наче не грали, а жили на сцені, ніби це було їх життя, а ми стали мимовільними глядачами.

Музична вистава чергінівців, з піснями та танцями, тонким гумором, стильними костюмами — все це прийшлося до смаку полтавцям, адже у фіналі вони довго не відпускали колектив зі сцени.

«Ніч перед Різдвом» М.В. Гоголя у постановці художнього керівника Чернігівського обласного театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова – це весела комедія, з яскравими акторами-персонажами, неперевершено «живими» українськими дівчатами та хлопцями, які своїми колядками, іграми, реакціями на події, хороводами затягували до виру витонченого театрального дійства.

Отже, режисер зумів засобами сценічного мистецтва передати авторський задум, актори створили колоритні образи героїв п'єси — і глядач отримав насолоду.

Колектив школи залишав театр з небажанням, бо радість спілкування з мистецтвом хочеться продовжити. Залишається сподіватися, що ми такі заходи будемо продовжувати відвідувати і далі.

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi