Ми за суверенну соборну Україну!

2014-09-23

/Files/images/IMG_2906.jpg

Щорічно 23 вересня всі жителі Полтавської області святкують День визволення Полтавщини від фашистських загарбників. Не залишились осторонь цієї події і учні Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя. Адміністрацією школи був розроблений план заходів святкування цієї визначної події.

20 вересня була проведена військово – спортивна гра «Зірниця». Це комплексна гра, яка створена для перевірки знань практично з усіх предметів. Тут потрібно знати історію рідного краю та рідної держави, географію та орієнтування за компасом, вміти чітко, по-військовому крокувати і співати, миттєво робити розрахунки, стріляти із пневматичної зброї. Проходила гра «Зірниця» в Яворівському лісі. Учні були розділені на 2 команди: «Червоні»( командир Мельниченко Максим – учень 11 класу) та «Сині» (командир Коробка Тарас – учень 10 класу). Команди-учасники отримали «Маршрутні картки» із зазначенням станцій-завдань. Учні пересувалися по наступних станціях: «Розвідник», «Влучний стрілець», «Метання гранати», «Естафета», «Конкурс строю і пісні», «Перетягування канату».

Під час проведення гри учні продемонстрували також рівень вихованості, згуртованості, здатність прийти на допомогу товаришам. За результатами змагань перемогу з невеликою перевагою отримала команда «Червоних». На завершення гри учні пригощалися смачною козацькою кашею.

23 вересня у Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя відбулося свято квітів. Учні 5 – 11 класів на чолі з класними керівниками підготували чудові композиції з осінніх квітів та природного матеріалу на теми: «Україна – єдина країна» та «Ми за спокій та мир на Землі». Скільки ніжних і лагідних слів говорили учні, щоб висловити свою гарячу любов до краю, де народилися і живуть. У святково прибраному залі линули слова про Україну, про її щирий і працьовитий народ. Свято квітів було незвичайне ще й тим, що всіх гостей і виконавців, які вийшли на сцену, об’єднувала одна мета – мета миру у вільній, єдиній Україні.

Перемогу здобули квіткові композиції учнів 6 класу «Буремний Донбас», «Наша пам'ять жива», «Це моя Україна»; учнів 7 класу «Єднаймося, друзі, бо ми Україна! Миру бажає кожна родина» та учнів 11 класу «Віє вітер-реквієм в полях», «Честь і слава Україні», «З Україною в серці». На лінійці, присвяченій 71 річниці визволення Полтавщини від фашистських загарбників, були підведені підсумки. Директор школи Н. О. Скочко вручила переможцям грамоти і дипломи.

Світ чудовий! Але як не прикро, це диво краси стало залежним від наших, людських, законів. На наше ставлення до нього світ відповідає по-своєму. Про події, які відбуваються сьогодні на Сході України, ми постійно дізнаємося у випусках щоденних новин. Настав час всім задуматися: «А що ми зробили для того, щоб наш світ був прекрасним?» То ж для кожного українця це час рішучих дій і сміливих вчинків. Ми віримо, що в Україні буде мир і ми разом зможемо зробити все для цього. Учні і учителі Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя підтримують бійців в зоні АТО. Ми переконані, що українці переможуть російську агресію! Ми збережемо соборну суверенну нашу державу! Гуртуймося навколо щоденних малих справ, що змінюють світ! Слава Україні!

В. М. Святина – заступник директора з виховної роботи Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя

Кiлькiсть переглядiв: 155

Коментарi