• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Радісні літні канікули гоголівських школярів

Радісні літні канікули гоголівських школярів

2016-06-21

Велика літня перерва у школярів – це період зміцнення їхнього здоров’я, пізнання цікавого, нового. Літні канікули – це пора морального загартування, духовного збагачення, це нові знайомства та пригоди, яскраві враження, розвиток творчих обдарувань, пізнання світу та себе в ньому.

З метою зміцнення здоров’я, організації активного відпочинку, задоволення інтересів і духовних потреб дітей у Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя з 31 травня по 17 червня 2016 року працював оздоровчий пришкільний табір «Веселка» ( керівник Чумарна Т.І.) та табір праці і відпочинку «Патріот» (керівник Святина М.І.). Організовуючи літнє оздоровлення школярів, дирекція та педагогічний колектив школи намагалися планувати і вибудовувати виховну роботу так, щоб кожна дитина знайшла собі справу по душі, відчула себе сильною творчою особистістю, збагатилася духовно і почувала себе комфортно.

У оздоровчих таборах цікаво провели свій час 70 дітей. Вихователями таборів був розроблений детальний план заходів щодо підготовки та проведення літнього оздоровчого сезону і намічені завдання щодо його виконання. Табори працювали за відповідними затвердженими планами та режимом роботи. Проводилися щоденні організаційні лінійки, на яких звітували про проведену роботу та ознайомлювалися з планом подальшої роботи.

Особлива увага в організації оздоровлення школярів була приділена влаштуванню дозвілля та змістовного відпочинку дітей. Дозвілля забезпечувалося проведенням заходів пізнавально-виховного характеру, музичних конкурсів, спортивних змагань. Загартуванню дітей сприяла щоденна фізична зарядка, регулярні прогулянки на свіжому повітрі. Всі спортивні змагання проводилися на сучасному багатофункціональному спортивному майданчику «Зоря», який подарувала школі агрофірма імені Довженка. Діти залюбки грали у футбол, баскетбол, волейбол, брали участь у різних спортивних естафетах.

За час роботи таборів проведено багато заходів, серед яких дітям найбільше запам'яталися спортивні змагання «Веселі старти - 2016», пізнавальні та інтелектуальні ігри, вікторини, екологічні та краєзнавчі екскурсії, тематичні дні та свята. А якими захоплюючими були поїздки школярів у Національний музей – заповідник українського гончарства в Опішному, Полтавський академічний обласний театр ляльок, парк «Перемога» та дендропарк у м. Полтаві! Школярі познайомилися з історією українського гончарства, звичаями використання глиняних виробів у традиційному побуті і в сучасному житлі, переглянули цікаві лялькові вистави, відвідали захоплюючі атракціони, розважилися у ТРЦ «Київ». Особливе захоплення викликала екскурсія у дендропарк – парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, розташованого у північній частині міста Полтави. Усі були зачаровані краєвидами заповідного об’єкту. Діти дізналися, що цей дендропарк, так як і музей – заповідник М. В. Гоголя, створював тодішній головний архітектор міста Лев Семенович Вайнгорт. Для школярів це було дуже цікаво і пізнавально.

Кожний день у таборах був неповторний, цікавий і веселий. Проводилися також екскурсії та походи стежками рідного краю, до пам’ятних визначних місць.

Особливу цікавість викликала у дітей екскурсія до молочно – товарного комплексу ВП «Гоголево» агрофірми імені Довженка, де працюють батьки школярів. Комплекс – це надсучасний об’єкт. Нове програмне управління і новітні технології виробництва високоякісного молока справили незабутні враження на маленьких відвідувачів.

Школярі, які перебували у таборі праці та відпочинку, виконували посильну роботу по упорядкуванню шкільної території, прополювали квітники, доглядали яблуневий сад.

Одночасно з оздоровчими таборами в нашій школі працював мовний табір «Знавці англійської мови» (керівник Святна К.М.). Володіння англійською мовою та іншими іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції. Без англійської мови немає ні сучасної науки, ні вищої освіти.

Літній мовний табір у нашій школі був створений з метою популяризації вивчення англійської мови, підтримки і стимулювання інтелектуально й творчо обдарованих учнів, поліпшення їх культурологічної та мовної підготовки, формування необхідних знань та здібностей працювати в команді. Програма виховної та розважально-пізнавальної роботи літнього мовного табору передбачала проведення серії занять для розвитку та стимулювання зацікавленості дітей до вивчення англійської мови, розширення можливостей вихованців в мовній практиці, підготовки до умілого практичного застосування іноземної мови в типових ситуаціях мовлення.

Виховна діяльність у мовному таборі була організована відповідно до плану роботи на кожен день, учні отримали практичні навички в застосуванні англійської мови, навички роботи у команді та групах. Діти поділились думками та планами щодо нових проектів та видів діяльності, які б вони бажали мати наступного року.

Усі поставлені завдання були виконані в результаті злагодженої та спланованої роботи.

Відпочинок у таборах був насичений новими подіями, враженнями, почуттями. За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання.

На період роботи дитячих оздоровчих таборів робота шкільної їдальні була переведена на дворазовий режим харчування (сніданок і обід). У меню включали м’ясні та молочні продукти, а також фрукти, овочі, багаті вітамінами, натуральні соки, печиво, цукерки, морозиво.

Такий відпочинок гоголівських школярів став можливий лише за сприяння агрофірми ім. Довженка, яка, надаючи спонсорську допомогу, взяла на себе всі витрати. За турботу про наших дітей, за розуміння і підтримку школи педагогічний колектив школи та батьки висловлюють щиру вдячність працівникам агрофірми імені Довженка.

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi