День української писемності та мови

2016-11-09

З книжних слів набираємося

мудрості й стриманості

Нестор Літописець

Щороку дев’ятого листопада проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Його написання спрямоване на вдосконалення вивчення української мови, на вироблення вмінь застосовувати правила до конкретного матеріалу тексту, а головне – це солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне українське слово. Акція 2016 року, що відбулася у День української писемності та мови вже вшістнадцяте, добровільна. У цей день диктант писали люди різного соціального статусу й віку. Учні та учителі Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М.В. Гоголя теж дружно зібралися на написання радіодиктанту. Спочатку всі присутні уважно прислухалися до порад мовознавця Олександра Авраменка, а потім старанно писали диктант «Україна на зламі тисячоліть». Зміст диктанту мав виразний виховний потенціал.

Ми є нащадками поколінь, які віками мріяли про Українську державу, здобували волю своїм потом і кров’ю. І сьогодні нам, українцям, ціною життя найкращих синів і дочок доводиться боронити від східних сусідів свій європейський вибір. Але ми знаємо, що ми вистоїмо, бо за нами правда й славна історія. Усі школярі, що брали участь у написанні радіодиктанту, глибоко пройнялися його змістом, адже у тексті розкривається реальність нашої української історії та сьогодення.

Диктант єднає нас!

Популярність радіодиктанту щороку зростає. І найважливіше в ньому – це не сувора перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Найголовніше, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

/Files/images/DSC_0195.JPG

/Files/images/DSC_0198.JPG/Files/images/DSC_0206.JPG/Files/images/DSC_0209.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi