Конкурс читців "Тарасовими шляхами"

2020-03-03

/Files/images/148698111423_5e3c26e9bc20a.jpg

Мабуть, немає в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка. Для кожного з нас Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави. Захоплюються високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, почуттям соціальної і національної справедливості, відданістю правді і свободі.

Вчителі української мови та літератури Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя Лебех М. П., Висоцька Н. І., Скочко Н. О. підготували учнів нашої школи для участі в конкурсі читців «Тарасовими шляхами»: Чердак Софію (5 клас), Вишнянчин Софію (5 клас), Устименка Захара (6 клас), Юхименко Анастасію, (8 клас), Пасічніченко Софію, (8 клас), Сутько Вікторію, (9 клас), Темченко Христину (10 клас), Рудик Лілію (10 клас), Ярмак Юлію, (10 клас), Безрідну Марину, (11клас), Демченко Владислава (11 клас). Їхні виступи були записані на відео та відправлені для визначення переможців членами журі.

У районному етапі конкурсу серед старшої вікової групи (16-18 років) переможницею стала Демченко Владислава (керівник Лебех М. П.), яка посіла І місце. 11 березня вона буде брати участь у ІІ (обласному) етапі конкурсу читців «Тарасовими шляхами».

Призові місця також посіли:

Юхименко Анастасія - ІІ місце, учитель Лебех М. П.

Пасічніченко Софія - ІІ місце, учитель Лебех М. П.

Безрідна Марина - ІІІ місце, учитель Лебех М. П.

Поезія Тараса Шевченка ще раз показала учасникам конкурсу, що вона є нетлінною і важливою частиною єства українського народу. Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчаємо, а й те, чим живемо, з чого черпаємо сили і надії. У глибини майбутнього посилав свої непорушні заповіти синам свого народу, і серед цих заповітів перший і останній:

Свою Україну любіть,

Кiлькiсть переглядiв: 187

Коментарi