• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень ввічливості, культури поведінки, норм етикету, тактовності під назвою «Людиною стати – це мистецтво»

Тиждень ввічливості, культури поведінки, норм етикету, тактовності під назвою «Людиною стати – це мистецтво»

2021-03-12

/Files/images/psiholog/DSC_0091.JPG

Людство існує протягом багатьох тисячоліть, і взаємовідносини між людьми формувалися дуже тривалий час.

Бути вихованою людиною – значить уміти жити серед людей, спілкуватися на основі визначених, всім добре відомих правил.

Знання правил доброї поведінки, уміння спілкуватися з людьми, визначати характер співбесідника або внутрішньої емоції своїх друзів треба вчитися з дитинства. Володіючи такими знаннями, молодим людям буде легше досягти успіхів на складному і цікавому шляху, який називається життям.

Саме з такою метою в Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя практичним психологом Висоцькою Н. І. та соціальним педагогом Омеляненко С. Я. було проведено тиждень ввічливості, культури поведінки, норм етикету, тактовності під назвою «Людиною стати – це мистецтво» за таким планом:

Дата

Назва заходу

Клас

09.03.21

Заняття з елементами тренінгу «Людина – індивід, всі разом – колектив»

5-7 класи

Тренінг «Який я? Який ти?»

1-2 класи

Конкурс малюнків «Щастя – це…»

1-11 класи

10.03.21

Заняття з елементами тренінгу «Мої права, обов’язки, відповідальність». Виступ «Закон суворий, але це закон». Перегляд слайдів

6,7, 9 класи

Безпечний інтернет для початкових класів

1-4 класи

11.03.21

Круглий стіл «Тонкощі етикету»

8, 10 класи

Тестування «Риси толерантної особистості»

9, 11 класи

Мультфільми про дружбу для учнів

1-2 класи

12.03.21

Година психолога «Який він справжній друг»

3-4 класи

Тренінг «Безпечний інтернет та соціальні мережі»

9-11 класи

Підсумки конкурсу малюнків

1-11 класи

Протягом тижня в онлайн режимі проводилася роз’яснювальна робота для батьків «Небезпека в інтернеті більша, ніж здається» .

Кожен день тижня проходив під такими девізами: «Світ моєї душі», «Безпечний інтернет та соціальні мережі», «Тонкощі етикету», «Закон суворий, але це закон», «Бути вихованим – престижно».

Щоб досягти мети, зацікавити учнів були використані різні форми роботи. Це тренінги для 5-7 класів «Людина – індивід, а всі разом – колектив», для 1-2 класу «Який я? Який ти?», для 9-11 класів «Безпечний інтернет та соціальні мережі», круглий стіл для 8, 10 класів «Тонкощі етикету», проведені години психолога «Який він справжній друг», «Культура поведінки», а також діти переглянули цікаві повчальні мультфільми про дружбу, про безпеку дітей в інтернеті.

Проведено тестування та анкетування учнів, розроблено пам’ятки для дітей і підлітків «10 правил безпечного користування інтернетом», «Золоті правила безпеки в інтернеті для дітей».

Впродовж тижня робота психологічної служби школи була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими.

Тиждень був цікавий та корисний не тільки для школярів, але й для вчителів. Проведені заходи дали можливість ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а доброта та любов, як відомо, врятують світ!

/Files/images/psiholog/DSC_0059.JPG/Files/images/psiholog/DSC_0065.JPG/Files/images/psiholog/DSC_0088.JPG/Files/images/psiholog/DSC_0067.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi