• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • НАШ ОБОВ’ЯЗОК – ЗРОБИТИ БАБИН ЯР МІСЦЕМ ПАМ’ЯТІ, А НЕ МІСЦЕМ ЗАБУТТЯ

НАШ ОБОВ’ЯЗОК – ЗРОБИТИ БАБИН ЯР МІСЦЕМ ПАМ’ЯТІ, А НЕ МІСЦЕМ ЗАБУТТЯ

2023-09-27

/Files/images/9 клас.jpg

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров народи України. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

З метою увічнення пам‘яті невинно загиблих під час нацистської операції в Бабиному Яру, у 9 класі Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя, був проведений урок пам‘яті з переглядом документального фільму.

Бабин Яр – це страшний символ Голокосту на нашій українській землі. Ми не можемо позбутись його, але можемо перемогти гідним ушануванням пам’яті всіх жертв, усіх загиблих. Питання історичної справедливості дуже гостре. Ми несемо відповідальність перед усіма минулими і всіма майбутніми поколіннями за історичну справедливість

Сучасні покоління не можуть змінити історію, але можуть гідно вшанувати пам’ять усіх загиблих.

Історична справедливість та історична пам’ять, без яких не може розвиватися людство, для України дійсно є дуже важливими. Це є подією світового масштабу, щоб іще раз наголосити, що подібні трагедії не мають повторюватися. З іншого боку, це ще раз продемонструє, що Україна є країною толерантності, мирною країною. І це особливо звучить для нас сьогодні, коли дев’ять років, на жаль, на території України триває війна. І ми робимо все для того, щоб на нашу землю прийшов мир, повернулися наші території, щоб перестали гинути наші герої.

В підготовці і проведенні заходу брали участь вчителі: Омеляненко С. Я. – соціальний педагог, класний керівник та Коробка В.М. – учитель історії та правознавства.

Кiлькiсть переглядiв: 18

Коментарi