День здоров’я у Гоголівській школі

2016-04-07

Здоров'я дітей - найцінніше надбання цивілізованого суспільства. Воно створює фізичний, духовний, соціальний, інтелектуальний та фізичний базис країни. Школа - це місце, де учень проводить значну частину свого часу. Саме вона має великі можливості у здійсненні ряду заходів із питань збереження здоров'я. Усвідомлюючи це, протягом останніх років у школі активно пропагується здоровий спосіб життя . Ми, як педагоги-практики, знаємо, що здоров'я дітей потрібно берегти, а для цього необхідні знання і навички здорового способу життя. Реалізація цього питання закладена в самій людині, у знанні і розумінні нею проблем збереження, зміцнення і відновлення свого здоров'я, а також в умінні дотримуватися правил здорового способу життя.

З метою популяризації та пропаганди здорового способу життя, виховання свідомого ставлення до запобігання негативним проявам в учнівському середовищі у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя був проведений День здоров’я. В цей день проводилися цікаві та змістовні заходи, метою яких було розвивати в учнів потребу дотримання здорового способу життя. Для учнів 5-9 класів був проведений конкурс «Молодь обирає здоров’я». Виступи агітбригад «Усмішка», «Веселка», «Енергія», «Стоп-кран», «Ураган» були емоційними та креативними. Учасники агітбригад показали себе в артистичному, хореографічному та вокальному жанрах. Літературно-музично-спортивні міні-сценки були першим етапом конкурсу. А потім була проведена цікава вікторина «Що я знаю про здоровий спосіб життя?» Учні були дуже активними і з задоволення відповідали на питання вікторини та демонстрували тематичні плакати . Найактивнішими були Юхименко Анастасія, Максимова Олеся, Харь Максим, Дядюк Аатолій, Вірченко Валентина, Тищицький Артем, Скрипник Максим, Темченко Андріяна, Легейда Аліна, Коляда Артем.

Виступи школярів продемонстрували вміння дітей показати за визначений час максимум пізнавальної інформації, представити своєрідні, неповторні, авторські міні-вистави, пред’явити на огляд глядачам власноруч створені плакати, малюнки та доводити, що за екологічне здоров’я планети та здоровий спосіб життя людини агітувати вони справді вміють.

Закінчилося святкування Дня здоров’я у школі проведенням спортивних змагань на стадіоні. Багатожанровість та змістовність таких заходів сприяє формуванню в дітей мотивації до збереження і зміцнення власного здоров’я та профілактиці шкідливих звичок серед молоді.

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi