• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Головне для кожного – не зраджувати свою Батьківщину!

Головне для кожного – не зраджувати свою Батьківщину!

2014-10-23

/Files/images/DSC03773.JPG

Ще зовсім недавно над Україною було мирне блакитне небо. Але вже кілька місяців на сході нашої країни у Донецькій і Луганській областях ідуть жорстокі бої за цілісність нашої держави. На боротьбу із терористами піднялася вся Україна. Живучи в суспільстві, людина не може бути вільною від нього, а тому повинна поважати його закони і правила. Наші односельці не залишилися осторонь проблем своєї держави. Деякі з них знаходяться сьогодні в самому центрі бойових подій на Сході.

«Ми мусимо навчитися чути себе українцями. Не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів», - саме цими словами відомого українського поета Івана Франка та переглядом патріотичних слайдів про Україну розпочалася 17 жовтня 2014 року зустріч учнів та вчителів Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя з нашим земляком, воїном – захисником, учасником бойових дій на сході України Василем Миколайовичем Пазечком.

Він був призваний до Збройних Сил України у березні цього року і відразу відправлений на Схід. За час перебування в зоні АТО Василю Миколайовичу довелося багато всього побачити, відчути надійність і впевненість товаришів. Воїн побачив неоднозначне ставлення людей до подій, що відбуваються на буремному Сході. Схвильовано розповідав Василь Миколайович про своїх вірних бойових друзів, про підтримку мирного населення, про свою участь у бойових діях. У залі панувала тривожна тиша. Затамувавши подих, школярі слухали Василя Миколайовича. У багатьох на очах блищали сльози, так схвилювала їх розповідь нашого земляка. Василь Миколайович сказав: «Головне, діти, ніколи не зраджуйте свою Батьківщину, в яку б ситуацію ви не потрапили».

Класний керівник 3 класу Коробка Т. Л. та її учень Омелюта Кирило прочитали лист та молитву, адресовані солдатам частини, в якій проходить

службу Пазечко Василь Миколайович. Насамкінець зустрічі учні вручили нашому земляку папку з листами та малюнками воїнам – захисникам України. Директор школи Скочко Н. О. висловила щиру вдячність нашому захиснику, а в його особі і всім воїнам, які в даний час перебувають в зоні АТО за збереження миру і виявлені мужність і героїзм та звернулася з побажанням:

« Вертайтесь, діти, до батьківського гнізда!

Тільки живими повертайтеся, благаєм.

Хоч це все прийде не без ратного труда,

Та неба мирного лише від вас чекаєм».

Також школярі підготували концерт на військово – патріотичну тему.

Учителі та учні Гоголівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя свято вірять, що мир обов’язково прийде в повсякденне життя нашої єдиної країни – України!

Ми бажаємо нашим воїнам швидкого повернення до рідних домівок, де їх чекають сім’ї та рідні.

В. М. Святина

Заступник директора школи

з виховної роботи

Кiлькiсть переглядiв: 269

Коментарi